
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Turks brood met lamsgehaktballetjes en abrikozen
04-03-2012 14:45Snel, makkelijk en lekker uit Foodies januari 2010.
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1/2 bosje koriander
- 4 el pistachenoten
- 200 g abrikozen
- 1 ui
- 2 el olie
- 4 el azijn
- 70 g suiker
- 400 g lamsgehakt
- 1 ei
- 50 g veldsla
Bereiden
- Snijd het brood in punten en daarna horizontaal doormidden.
- Pel en snipper de knoflook en de rode peper.
- Hak de koriander en de pistachenoten grof.
- Snijd de abrikozen grof.
- Snipper de ui en fruit deze in 1 el olie.
- Voeg de abrikozen, de azijn en de suiker toe en kook dit in ca. 10 min tot een chutney.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng het gehakt met de rode peper, koriander, knoflook, ei, zout, peper en de pistachenoten.
- Draai er 12 balletjes van en bak in ca. 10 min rondom bruin in 1 el olie.
- Serveer met het brood, de chutney en de veldsla.
MrsTesy's aantekeningen:
- Het lamsgehakt is te vervangen door elk ander gehakt soort.
- I.p.v. Turks brood kan je ook pitabroodjes gebruiken.
- Doe de pistachenoten niet door het gehakt, maar strooi het later over het gehakt.
- Ook zo'n hekel aan rode peper snijden? Gebruik gedroogde peperzaadjes of peperpasta uit een tube of potje.
—————