MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Turks brood met lamsgehaktballetjes en abrikozen

04-03-2012 14:45

Snel, makkelijk en lekker uit Foodies januari 2010.

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 bosje koriander
  • 4 el pistachenoten
  • 200 g abrikozen
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 4 el azijn
  • 70 g suiker
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 50 g veldsla

Bereiden

  1. Snijd het brood in punten en daarna horizontaal doormidden.
  2. Pel en snipper de knoflook en de rode peper.
  3. Hak de koriander en de pistachenoten grof.
  4. Snijd de abrikozen grof.
  5. Snipper de ui en fruit deze in 1 el olie.
  6. Voeg de abrikozen, de azijn en de suiker toe en kook dit in ca. 10 min tot een chutney.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Meng het gehakt met de rode peper, koriander, knoflook, ei, zout, peper en de pistachenoten.
  9. Draai er 12 balletjes van en bak in ca. 10 min rondom bruin in 1 el olie.
  10. Serveer met het brood, de chutney en de veldsla.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Het lamsgehakt is te vervangen door elk ander gehakt soort.
  2. I.p.v. Turks brood kan je ook pitabroodjes gebruiken.
  3. Doe de pistachenoten niet door het gehakt, maar strooi het later over het gehakt.
  4. Ook zo'n hekel aan rode peper snijden? Gebruik gedroogde peperzaadjes of peperpasta uit een tube of potje.

—————

Terug