MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Tzatziki (yoghurt met komkommer)

25-03-2012 11:03

Als je éénmaal zelfgemaakte Tzatziki hebt gegeten, koop je niet snel een kant en klare. Varieer gerust met de hoeveelheid komkommer. Dit recept komt uit Grieks Kookboek van Bert Witte.

Ingrediënten

  • 3 komkommers, geschild en geraspt
  • 500 g griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 thl fijngehakte dille
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Doe de geraspte komkommer in een zeef die bekleed is met een doek.
  2. Vouw de doek dicht en knijp het vocht eruit.
  3. Doe de komkommer in een schaal, Voeg de yoghurt, knoflook, dille en olie toe en roer goed door.
  4. Breng op smaak met zout en peper.

MrsTesy's aantekeningen

  1. Het originele recept laat de Tzatziki koud worden in de koelkast. Wij eten het liever op kamertemperatuur.
  2. Varieer met de kruiden. I.p.v. dille is ook munt erg lekker.

—————

Terug