MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Visburger met ravigotesaus

04-03-2012 14:17

Dit recept komt van de website van 24Kitchen. Het is even wat werk, maar echt veel lekkerder dan die kant en klaar gevallen uit de diepvries.

Ingrediënten:

  • 200 g kabeljauw
  • 200 g zalm
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 50 g paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 0,25 bosje bieslook
  • 1 augurk
  • 1 el kappertjes
  • 100 ml magere yoghurt
  • 100 ml halvanaise
  • 1 Romeinse sla
  • 2 tomaten
  • 4 harde sesambolletjes

Visburger:

  1. Snijd de vis zo fijn mogelijk.
  2. Breek 1 ei in een kom en kneed de vis, zout, peper, een paar druppels citroensap en het paprikapoeder erdoor.
  3. Vorm hier 4 burgers van en wentel ze door het paneermeel.
  4. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de visburgers in circa 6 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Ravigotesaus:

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard
  2. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  3. Wrijf de eieren door een draadspaan of hak ze fijn.
  4. Hak de peterselie en bieslook fijn.
  5. Snijd de augurk en kappertjes fijn.
  6. Meng in een kom ei, kruiden, augurk, kappertjes, halvanaise en de yoghurt door elkaar.
  7. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Volgende keer verhouding vis: 70% witvis en 30% zalm vanwege een "ik hou niet echt van zalm" - tafelgenoot.
  2. Verwacht bij het vismengsel niet dat het zich als een gehaktbal laat vormen. Dit mengsel is veel losser, maar door het even in het diepvriesvak op te laten stijven, een stuk makkelijker te hanteren.
  3. Gebruik boter i.p.v. olie en laat deze goed heet worden voordat je de burgers in de pan doet. Schroei eerst 1 kant goed dicht, dan blijft de burger goed in vorm en keer met behulp van 2 spatels.
  4. Ik heb de sesambolletjes vervangen door hamburgerbroodjes die even in de oven zijn verwarmd. Erg lekker en maakt het aantrekkelijk voor kinderen.
  5. De saus is ook lekker zonder kappertjes (doe er dan extra augurk in). Maar dan is het meer een bie

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode