MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Vistaco's met salsa

04-03-2012 14:14

Weer eens iets anders dan een taco met gehakt. Deliciousrecept januari 2008.

Ingrediënten

  • 8 tacoschelpen
  • 600 g witvisfilet
  • cayennepeper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 krop little gem of ijsbergsla
  • korianderblaadjes

Voor de salsa:

  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 1 groene paprika, fijngehakt
  • 1 avocado, fijngehakt
  • 1 el jalapenopeperreepjes, fijngehakt.
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen
  • korianderblaadjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Meng de ingrediënten voor de salsa door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Zet de tacoschelpen in de oven voor ongeveer 5 min.
  4. Bestuif de vis met cayennepeper, komijn, zout en peper.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets 1-2 min. per kant.
  6. Vul elke tacoschelp met een laagje sla, vis en de salsa.
  7. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Varieer met de vis. Gebruik bv eens zalmfilet.
  2. Houd de advocado apart. Maak hier een guacamole van met een fijngesneden uitje, tomaat, knoflook, cayennepeper en een scheutje citroensap.

—————

Terug