
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Vistaco's met salsa
04-03-2012 14:14Weer eens iets anders dan een taco met gehakt. Deliciousrecept januari 2008.
Ingrediënten
- 8 tacoschelpen
- 600 g witvisfilet
- cayennepeper
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el olijfolie
- 1 krop little gem of ijsbergsla
- korianderblaadjes
Voor de salsa:
- 2 tomaten, fijngehakt
- 1 groene paprika, fijngehakt
- 1 avocado, fijngehakt
- 1 el jalapenopeperreepjes, fijngehakt.
- 1/2 rode ui, in dunne ringen
- korianderblaadjes
- 1 teen knoflook, geperst
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 el limoensap
- 1 el olijfolie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180C
- Meng de ingrediënten voor de salsa door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de tacoschelpen in de oven voor ongeveer 5 min.
- Bestuif de vis met cayennepeper, komijn, zout en peper.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets 1-2 min. per kant.
- Vul elke tacoschelp met een laagje sla, vis en de salsa.
- Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer.
MrsTesy's aantekeningen:
- Varieer met de vis. Gebruik bv eens zalmfilet.
- Houd de advocado apart. Maak hier een guacamole van met een fijngesneden uitje, tomaat, knoflook, cayennepeper en een scheutje citroensap.
—————