MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Wortelsoep

04-03-2012 14:01

Ik had voor een ander gerecht 2 wortels nodig, maar wat doe je dan met de rest. Nou daar kan je soep van maken. En het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar de tafelgenoten zijn er dol op.

Ingrediënten:

  • 2 uien, gesnipperd
  • olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 800 g wortels in stukjes
  • 1,5 l runderbouillon

Bereiden:

  1. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie voor ongeveer 5 min.
  2. Voeg de wortel toe en bak kort mee.
  3. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  4. Laat 15 min zachtjes koken tot de wortel zacht is.
  5. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper

MrsTesy's aantekening:

  1. Voor een romige wortelsoep: voeg bij stap 1 geraspte gember toe (1 cm) en bij stap 3 200 ml kokosmelk. Breng op smaak met sinasappelsap.
  2. Voor een wat meer arabische smaak, strooi over de soep wat sumak. (te koop bij de Turkse supermarkt)

—————

Terug