MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Zeevruchtengumbo uit Louisiana

04-03-2012 14:13

Stoofschotel uit het boek "Wereldgerechten" van Gordon Ramsay.

Ingrediënten

  • 6 el plantaardige olie
  • 5 el bloem
  • 2 grote uien, gehakt
  • 4 stengels bleekselderij, gehakt
  • 2 rode paprika's, gehakt
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 225 g chorizo, in plakjes
  • 800 ml vis- of kippenbouillon
  • 400 g wit krabvlees
  • 7 lente uitjes, in ringen
  • cayennepeper
  • 12 oesters
  • bladpeterselie, gehakt

Bereiden

  1. Verhit de olie in een hapjespan op een middelhoog vuur.
  2. Strooi de bloem erin en verhit hem al roerend tot het mengsel goudbruin wordt (en een bruine roux wordt)
  3. Voeg de uien, bleekselderij, rode paprika en knoflook toe. Bak ongeveer 9 min tot de groenten zacht zijn.
  4. Doe de chorizo erbij en bak alles nog 3 min.
  5. Voeg de bouillon geleidelijk en al roerend toe.
  6. Laat het mengsel ongeveer 30 min sudderen tot de bouillon dik is.
  7. Voeg het krabvlees, de lente ui, cayennepeper en zout en peper toe en roer goed.
  8. Voeg tot slot de oesters en hun gezeefde vocht toe en laat nog een paar min sudderen.
  9. Strooi de peterselie erover en serveer met rijst.

MrsTesy's aantekeningen

  1. Vervang de oesters voor witte visfilet en garnalen.
  2. Door de bloem tot een witte roux te maken (minder lang bakken) oogt het gerecht smakelijker.
  3. Vervang de verse krab door uitgelekt krabvlees uit blik.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode