
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Zeevruchtengumbo uit Louisiana
04-03-2012 14:13Stoofschotel uit het boek "Wereldgerechten" van Gordon Ramsay.
Ingrediënten
- 6 el plantaardige olie
- 5 el bloem
- 2 grote uien, gehakt
- 4 stengels bleekselderij, gehakt
- 2 rode paprika's, gehakt
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 225 g chorizo, in plakjes
- 800 ml vis- of kippenbouillon
- 400 g wit krabvlees
- 7 lente uitjes, in ringen
- cayennepeper
- 12 oesters
- bladpeterselie, gehakt
Bereiden
- Verhit de olie in een hapjespan op een middelhoog vuur.
- Strooi de bloem erin en verhit hem al roerend tot het mengsel goudbruin wordt (en een bruine roux wordt)
- Voeg de uien, bleekselderij, rode paprika en knoflook toe. Bak ongeveer 9 min tot de groenten zacht zijn.
- Doe de chorizo erbij en bak alles nog 3 min.
- Voeg de bouillon geleidelijk en al roerend toe.
- Laat het mengsel ongeveer 30 min sudderen tot de bouillon dik is.
- Voeg het krabvlees, de lente ui, cayennepeper en zout en peper toe en roer goed.
- Voeg tot slot de oesters en hun gezeefde vocht toe en laat nog een paar min sudderen.
- Strooi de peterselie erover en serveer met rijst.
MrsTesy's aantekeningen
- Vervang de oesters voor witte visfilet en garnalen.
- Door de bloem tot een witte roux te maken (minder lang bakken) oogt het gerecht smakelijker.
- Vervang de verse krab door uitgelekt krabvlees uit blik.
—————