
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Züricher Geschnetzeltes met Rösti
04-03-2012 14:44Dit recept komt uit de aflevering over St. Moritz van het programma The Taste of Life Travel.
Ingrediënten
- 400 g ongepaneerde kalfsschnitzels, in reepjes
- zout
- peper
- 1 kleine ui
- 200 g champignons, in plakjes
- 500 ml witte wijn
- 100 ml kalfsjus
- 100 ml room
- bosje bieslook
- 1 kg vastkokende aardappels
- 50 g boter
Bereiden
- Boen de aardappels schoon en kook ze circa 15 min in water met zout. Laat ze afkoelen.
- Rasp de aardappels grof en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en druk de aardappelrasp goed aan.
- Bak de rösti op een middelhoog vuur aan beiden kanten goudbruin.
- Bestrooi het vlees met peper en zout.
- Verhit de olie en bak hierin het vlees, de ui en de champignons bruin.
- Blus af met witte wijn, voeg de jus en room toe en laat op laag vuur inkoken.
- Breng om smaak met zout en peper.
- Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus.
- Serveer direct.
MrsTesy's aantekeningen:
- Gebruik varkensschnitzel i.p.v. kalfsschnitzel.
- Bak het vlees eerst aan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg pas op het laatst toe aan de saus.
- Geen jus? Gebruik wat meer room en voeg het opgevangen vleessap toe.(zie 2)
- Geef er kort gekookte brocolli bij.
- Voor een extra krokant korstje op de rösti, zet je de rösti kort onder een hete grill.
—————