MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Züricher Geschnetzeltes met Rösti

04-03-2012 14:44

Dit recept komt uit de aflevering over St. Moritz van het programma The Taste of Life Travel.

Ingrediënten

  • 400 g ongepaneerde kalfsschnitzels, in reepjes
  • zout
  • peper
  • 1 kleine ui
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 500 ml witte wijn
  • 100 ml kalfsjus
  • 100 ml room
  • bosje bieslook
  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 50 g boter

Bereiden

  1. Boen de aardappels schoon en kook ze circa 15 min in water met zout. Laat ze afkoelen.
  2. Rasp de aardappels grof en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en druk de aardappelrasp goed aan.
  4. Bak de rösti op een middelhoog vuur aan beiden kanten goudbruin.
  5. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  6. Verhit de olie en bak hierin het vlees, de ui en de champignons bruin.
  7. Blus af met witte wijn, voeg de jus en room toe en laat op laag vuur inkoken.
  8. Breng om smaak met zout en peper.
  9. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus.
  10. Serveer direct.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Gebruik varkensschnitzel i.p.v. kalfsschnitzel.
  2. Bak het vlees eerst aan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg pas op het laatst toe aan de saus.
  3. Geen jus? Gebruik wat meer room en voeg het opgevangen vleessap toe.(zie 2)
  4. Geef er kort gekookte brocolli bij.
  5. Voor een extra krokant korstje op de rösti, zet je de rösti kort onder een hete grill.

—————

Terug