MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Vis

04-03-2012 14:16

Mosselen met chorizo

Verrassend gerecht met vis en varkensvlees, ontstaan in Noord-Spanje. Stond in Delicious 2008. Ingrediënten: 2 kg mosselen 3 el olijfolie 1 grote ui, fijngesneden 200 g chorizo, in stukjes 2 tenen knoflook 500 ml droge witte wijn 3 el peterselie,...

—————

04-03-2012 14:16

Noedels met currygarnalen

Dit recept is van Bill Granger en gepubliceerd in Delicious. Het is een goed recept om als basis te gebruiken en restjes op te maken uit de koelkast. Ingrediënten: 250 g rijstvermicelli (mihoen) 20 rauwe garnalen, gepeld, staarten en darmkanaal verwijderd 4 el milde...

—————

22-04-2012 13:26

Pasta met zalm, postelein en gedroogde tomaatjes

Dit is echt de lente op je bord. Het oorspronkelijke recept komt van www.pasta-recepten.nl en wordt gemaakt met schwarswalder schinken. Ik heb de ham weggelaten en een mootje gebakken zalm toegevoegd. Ingrediënten: 400 g spaghetti 600 g postelein, steeltjes grof gehakt, blaadjes...

—————

28-05-2012 12:31

Penne met garnalen

Personeels eten van Vino & Cucina in Den Haag. Gepubliceerd in delicious juni 2012. Ingrediënten 400 g penne bosje basilicum 500 g rijpe tros of romatomaten, in stukjes 100 g gepelde pistachenoten 1,5 gehakte knoflookteen olijfolie 1 rode peper, zaadjes...

—————

11-03-2012 12:46

Pittige visburgers met polentacrust

Een heerlijk variatierecept uit Delecious van februari 2009. Ingrediënten 4 witvisfilet à 150 g 2,5 el milde Indiase currypasta (potje) 150 g polenta 2 bosuitjes, heel fijngehakt rasp en sap van 1 citroen zonnebloemolie om te frituren 4 warme zachte broodjes of 8...

—————

28-05-2012 12:25

Salade van gerookte makreel

De makreel in dit recept is heel zacht van smaak. Ingrediënten een gerookte makreel, schoongemaakt 5 el mayonaise 2 bosuitjes, fijngesneden 1 el citroensap 1 el olijfolie Bereiden Prak de makreel fijn met een vork. Voeg de mayonaise toe en roer goed...

—————

04-03-2012 14:15

Stoofpot van kabeljauw, aardappel en bosui

Een recept uit Jamie's De basis van koken. Prima recept om restjes uit de diepvries en koelkast in te verwerken. Ingrediënten: 1 ui, gepeld en fijngesnipperd 1 prei, gewassen en in dunne ringen olijfolie 2 middelgrote courgettes, in de lengte gehalveerd, zaad verwijderd...

—————

18-03-2012 15:40

Thais garnalenkoekje met avocado-ijs en zoete chili

Dit is een recept van Steven Fontein uit het programma Topkok 2006. Stevig koekje met verrassende smaakcombinaties Ingrediënten 1 rijpe avocado 1/2 sjalot groene tabasco ca. 6 el suiker 1 limoen, geraspt en uitgeperst 250 g grote gepelde garnalen verse...

—————

04-03-2012 14:17

Visburger met ravigotesaus

Dit recept komt van de website van 24Kitchen. Het is even wat werk, maar echt veel lekkerder dan die kant en klaar gevallen uit de diepvries. Ingrediënten: 200 g kabeljauw 200 g zalm 4 eieren 1 citroen 0,5 tl paprikapoeder 50 g paneermeel zonnebloemolie 5 takjes...

—————

04-03-2012 14:16

Visspiesjes met ontbijtspek

Dit is een simpel gerecht dat er toch heel feestelijk uitziet. Ingrediënten: 750 g wit vis 200 g ontbijtspek olijfolie 2 teentjes knoflook, geperst satéstokjes Bereiden: Roer de knoflook door de olijfolie. Snijd de vis in hapklare stukjes Rol elk stukje vis...

—————