Vis
04-03-2012 14:16
Verrassend gerecht met vis en varkensvlees, ontstaan in Noord-Spanje. Stond in Delicious 2008.
Ingrediënten:
2 kg mosselen
3 el olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
200 g chorizo, in stukjes
2 tenen knoflook
500 ml droge witte wijn
3 el peterselie,...
—————
04-03-2012 14:16
Dit recept is van Bill Granger en gepubliceerd in Delicious. Het is een goed recept om als basis te gebruiken en restjes op te maken uit de koelkast.
Ingrediënten:
250 g rijstvermicelli (mihoen)
20 rauwe garnalen, gepeld, staarten en darmkanaal verwijderd
4 el milde...
—————
22-04-2012 13:26
Dit is echt de lente op je bord. Het oorspronkelijke recept komt van www.pasta-recepten.nl en wordt gemaakt met schwarswalder schinken. Ik heb de ham weggelaten en een mootje gebakken zalm toegevoegd.
Ingrediënten:
400 g spaghetti
600 g postelein, steeltjes grof gehakt, blaadjes...
—————
28-05-2012 12:31
Personeels eten van Vino & Cucina in Den Haag. Gepubliceerd in delicious juni 2012.
Ingrediënten
400 g penne
bosje basilicum
500 g rijpe tros of romatomaten, in stukjes
100 g gepelde pistachenoten
1,5 gehakte knoflookteen
olijfolie
1 rode peper, zaadjes...
—————
11-03-2012 12:46
Een heerlijk variatierecept uit Delecious van februari 2009.
Ingrediënten
4 witvisfilet à 150 g
2,5 el milde Indiase currypasta (potje)
150 g polenta
2 bosuitjes, heel fijngehakt
rasp en sap van 1 citroen
zonnebloemolie om te frituren
4 warme zachte broodjes of 8...
—————
28-05-2012 12:25
De makreel in dit recept is heel zacht van smaak.
Ingrediënten
een gerookte makreel, schoongemaakt
5 el mayonaise
2 bosuitjes, fijngesneden
1 el citroensap
1 el olijfolie
Bereiden
Prak de makreel fijn met een vork.
Voeg de mayonaise toe en roer goed...
—————
04-03-2012 14:15
Een recept uit Jamie's De basis van koken. Prima recept om restjes uit de diepvries en koelkast in te verwerken.
Ingrediënten:
1 ui, gepeld en fijngesnipperd
1 prei, gewassen en in dunne ringen
olijfolie
2 middelgrote courgettes, in de lengte gehalveerd, zaad verwijderd...
—————
18-03-2012 15:40
Dit is een recept van Steven Fontein uit het programma Topkok 2006. Stevig koekje met verrassende smaakcombinaties
Ingrediënten
1 rijpe avocado
1/2 sjalot
groene tabasco
ca. 6 el suiker
1 limoen, geraspt en uitgeperst
250 g grote gepelde garnalen
verse...
—————
04-03-2012 14:17
Dit recept komt van de website van 24Kitchen. Het is even wat werk, maar echt veel lekkerder dan die kant en klaar gevallen uit de diepvries.
Ingrediënten:
200 g kabeljauw
200 g zalm
4 eieren
1 citroen
0,5 tl paprikapoeder
50 g paneermeel
zonnebloemolie
5 takjes...
—————
04-03-2012 14:16
Dit is een simpel gerecht dat er toch heel feestelijk uitziet.
Ingrediënten:
750 g wit vis
200 g ontbijtspek
olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
satéstokjes
Bereiden:
Roer de knoflook door de olijfolie.
Snijd de vis in hapklare stukjes
Rol elk stukje vis...
—————