
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Pasta alla salsiccia e panna
04-03-2012 14:46Een romige worstsaus voor bij de pasta. Lekker winters. Dit recept komt uit De Zilveren Lepel - Pasta.
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 ui, fijngehakt
- 1 dl droge witte wijn
- 200 g verse worst, zonder vel en in stukjes
- 4 blaadjes basilicum, gescheurd
- 1 dl slagroom
- 1 dl melk
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
- Smelt de boter in een ondiepe pan.
- Fruit de ui 5 minuten op een laag vuur.
- Giet de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
- Voeg de worst en de basilicum toe.
- Voeg de room, de melk en zout naar smaak toe.
- Laat dit 15 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de pasta gaar, voeg bij de saus en roer goed door.
- Voeg peper toe en bestrooi met de kaas.
- Serveer het gerecht direct!
MrsTesy's aantekeningen:
- Voeg een bouillonblokje toe om de saus goed op smaak te brengen.
- Voor een pittig accent, vervang de Parmezaanse kaas door Gorgonzola.
- Voor een lekker romige saus de melk ook vervangen door room.
—————