MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Pasta alla salsiccia e panna

04-03-2012 14:46

Een romige worstsaus voor bij de pasta. Lekker winters. Dit recept komt uit De Zilveren Lepel - Pasta.

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 dl droge witte wijn
  • 200 g verse worst, zonder vel en in stukjes
  • 4 blaadjes basilicum, gescheurd
  • 1 dl slagroom
  • 1 dl melk
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

  1. Smelt de boter in een ondiepe pan.
  2. Fruit de ui 5 minuten op een laag vuur.
  3. Giet de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
  4. Voeg de worst en de basilicum toe.
  5. Voeg de room, de melk en zout naar smaak toe.
  6. Laat dit 15 minuten pruttelen.
  7. Kook ondertussen de pasta gaar, voeg bij de saus en roer goed door.
  8. Voeg peper toe en bestrooi met de kaas.
  9. Serveer het gerecht direct!

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Voeg een bouillonblokje toe om de saus goed op smaak te brengen.
  2. Voor een pittig accent, vervang de Parmezaanse kaas door Gorgonzola.
  3. Voor een lekker romige saus de melk ook vervangen door room.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode